Terhis tarihim 30 Kasım. Terhis mahiyetinde iznim 30 Ekimde başlayacak. Bu tarihte memurluğa başlayabilir miyim?

04/10/2012 23:52:00
Yazdır

Soru

Yedek subay olarak askerlik hizmetim devam etmekte. 30.11.2012 terhis tarihim. Ek olarak 30.10.2012 tarihinde "terhis mahiyetinde iznim" başlayacak. Ben 30.10.2012 tarihinde 4/a'lı olarak işe başlarsam yasa dışı bir durum söz konusu olur mu? Saygılarımla

Cevap

Muvazzaf askerde olan kişiler kadroları saklı kalarak aylıksız izinli sayılmaktadır.

Devlet memurluğu ve başka bir statünün, ikisinin birden aynı anda bir kişinin uhdesinde olamayacağını değerlendirilmekteyiz. yani bir kişi hem asker hem de memur olamaz.

657 sayılı Kanunun 83 üncü maddesinde

"Devlet memuru iken muvazzaf askerlik hizmetini yapmak üzere silah altına alınanlardan askerlik görevini tamamlayıp memuriyete dönmek isteyenler, terhis tarihinden itibaren 30 gün içinde kurumlarına başvurmak ve kurumları da başvurma tarihinden itibaren azami 30 gün içinde ilgilileri göreve başlatmak zorundadırlar."hükmü yer almaktadır.

Askerlik dönüşü memurlara terhis tarihinden itibaren 30 gün içinde kurumlarına başvurmak hakkı verilmesi sebebiyle terhis tarihi itibariyle müracaat edebileceğiz değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam