Özelleştir​meden yeniden bir KİT'e atanma halinde nakil hakkı ölür mü?

04/02/2013 01:08:00
Yazdır

Soru

İyi Günler!

Ben ….. Elektrik Dağ.A.Ş.' nde Sözleşmeli Elektrik teknikeri olarak çalışmaktayım.Yakın zamanda kurumumuzun yeni şirkete devri yapılacaktır.Biz 399/ II tabii sözleşmeli memur olarak çalıştığımızdan dolayı başka bir kuruma istihdam fazlası personel olarak naklimiz yapılabilecektir.Ancak naklimizin yapıldığı kurum KİT'se ve gittiğimiz KİT kurum özelleşirse bu sefer nakil hakkımızın olmayacağı ve kurumu devir alan şirketle çalışmaya devam etmemiz gerektiği söylenmektedir.Bende MKE'ye geçmek isterim.Fakat yaşım genç olduğundan dolayı beni uzun bir çalışma dönemi bekliyor.Eğer bu durum doğru ise ileride MKE'nin özelleşmesi durumunda yeni şirketle çalışmak zorunda kalacağımdan bu bilginin doğru olup olmadığı hakkında sizden bilgi almak istiyorum.Bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılar.

Cevap

24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kuruluşlardaki personelin nakli başlıklı 22 nci maddesinin 2 inci fıkrasında “Nakle tâbi personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre kazanılmış hak aylık derecesinden aşağı olmamak kaydıyla, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarından Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilen kadroya, anılan Başkanlık tarafından kırkbeş gün içerisinde ataması teklif edilir. 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarının (özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar hariç) mevcut boş kadro veya pozisyonlarına da ihtiyaçlar doğrultusunda atama teklifi yapılabilir. Bu personelden 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) sayılı cetveldeki kadrolarda istihdam edilmekte olanlar ile burada sayılan unvanlarla çalışan diğer statülerdeki personelin atama teklifleri Araştırmacı unvanlı kadrolara yapılır. Ancak (1) sayılı cetvelde yer alan, mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonucunda göreve alınanların atama teklifleri, söz konusu görev unvanına uygun kadrolara yapılır. Devlet Personel Başkanlığı tarafından gönderilen atama teklif yazısının atamayı yapacak kamu kurum ve kuruluşuna intikalinden itibaren otuz gün içerisinde bu kurum ve kuruluş tarafından atama işlemlerinin yapılması zorunludur. Naklen atanan personel hakkında geçici 9 uncu madde hükümleri dikkate alınır.”hükmü yer almaktadır.

Anılan hükümde nakle tabi personelin;

-190 sayılı KHK tabi kurumlardaki boş kadrolara

-190 tabi olmayan kurumların boş kadro veya pozisyonlarına(sözleşmeli)

ataması yapılabilmektedir.

-190 tabi olmayan özelleştirme kapsamındaki kurumlara ataması yapılmamaktadır.

Söz konusu hüküm ve açıklamalar çerçevesinde;

1-Nakle tabi personelin özelleştirme kapsamı dışındaki KİT'lerin kadro ve pozisyonlarına atanması mümkün bulunmaktadır.

2-Nakil olduktan sonra yeniden atandığı kurum özelleşmesi halinde yeniden 4046 sayılı Kanunun 22 maddesi hükmünden tekrar faydalanmasına mani bir husus bulunmamaktadır.

3- MKEK hali hazırda özelleştirme kapsamında gözükmemektedir.

 

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam