Geçici personel (4C) tekniker olarak görevlendirilebilir mi?

13/11/2017 23:59:00
Yazdır

Soru

Kamuda çalışan geçici personel (4c) elektrik teknikeri olarak görevlendirilebilirmi cevap için şimdiden teşekkürler.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/C maddesine göre istihdam edilen geçici personelin çalışma şartları Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İş Sözleşmeleri Sona Eren İşçilerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslarda yer almaktadır.

Esasların 4. Maddesi:

"Geçici personel, ataması yapılan kurum veya kuruluşta çalıştırılır. Ancak, ihtiyaç duyulması halinde ücreti görevlendirildiği Kurumca ödenmek ve personelin muvafakati alınmak kaydıyla ilgili Bakanlıkta veya kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olmak üzere o Bakanlığın bağlı ve ilgili kuruluşlarında görevlendirilebilir.

Geçici personel, talebi üzerine istihdam edildiği ilin dışında başka bir ilde, kurumun hizmet ihtiyaçları doğrultusunda ve yeni hizmet sözleşmesi yapılması kaydıyla istihdam edilebilir."

Esasların 17. Maddesi:

"Bu kapsamdaki geçici personel öğrenim durumu ve mesleki becerileri göz önünde bulundurularak istihdam edilirler."

Hizmet ihtiyacı ve personelin öğrenim durumu göz önünde bulundurularak geçici personele (4/C) elektrik teknikeri görevlerinin verilebileceğini düşünüyoruz.

Bu soru 12,675 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam