ÖSYM, yanlış yatırılan sınav ücretini iade eder mi?

12/07/2014 16:54:00
Yazdır

Soru

Bu sene kpss lisansa girdim son sınıftım okulum uzamıştı. ortaöğretime de başvurmak istedim para yatırdım yatırdıktan sonra kpss lisansa başvurduğum için başvuru yapamadığım yazıyordu. paramı nasıl geri alacağım ? yardımcı olun ne yapmam lazım

Cevap

ÖSYM'nin Teşkilat Kanununda sınav ücretlerinin iade edilmeyeceğine yönelik bir hüküm bulunmamaktadır.

Ancak kılavuzda şu şekilde bir açıklama bulunmaktadır:

"Başvurusunu veya tercihini yapmayan, başvurusu veya tercihi geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez/devredilmez. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaya aittir. Başvuru merkezleri tarafından başvurusunu tamamlayan adaydan sadece başvuru hizmeti ücreti alınır, başvuru esnasında ayrıca fotoğraf ve şifre için ücret alınmaz."

ÖSYM'nin bu açıklamasında, yanlış yatırılmış ücretleri ödemeyeceği anlaşılmaktadır. Ancak bunun doğru bir işlem olmadığını düşünüyoruz.

Önce ÖSYM'ye başvurup yanlış ücretin iadesini isteyiniz. Olumsuz cevap verilmesi halinde Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmanızı öneriyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam