Analık ve süt izni tez alma hizmetinden sayılır mı?

06/05/2015 00:39:00
Yazdır

Soru

İlgili kişiye,
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğine göre (4.04.2014 tarih ve 28962 sayıl Resmi Gazete, Madde 21) uzmanlık tezine geçmeden önce bakanlıkta iki yıllık fiili hizmet süresini tamamlamak gerekiyor.
1) Resmi doğum izni (8+8=16 hafta) bu süreye sayılmakta mıdır, yönetmelikte 3 ayı aşan hastalık ve refakat izinleri hariç diyor,
2) Doğum sonrası işe dönüldüğünde ilk 6 ay süresince günde 3 saat süt izni kullanılınca bu süre fiili hizmet olarak sayılır mı?
Teşekkürler,
İyi çalışmalar dilerim.

Cevap

645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 29 uncu maddesi ile 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 41 inci maddesine dayanılarak hazırlanan Orman ve Su İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği 27.03.2012 tarihli ve 28246 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Anılan Yönetmeliğin "Tez seçimi ve hazırlanması" başlıklı 21 inci maddesinin 1 inci fıkrasında "(1) Uzman yardımcıları; aylıksız izin ile toplamı üç ayı aşan hastalık ve refakat izinleri hariç olmak üzere, adaylıkta geçen süre dahil Bakanlıkta iki yıllık fiili hizmet süresini izleyen bir ay içinde, Bakanlığın görev sahası ile ilgili bir tez konusu belirler. Belirlenen konuda uzman yardımcısı Bakanlıkça öngörülen şekle uygun olarak bir tez projesi hazırlar ve projeyi birim amirinin onayına sunar. Onay işlemleri en geç 10 gün içerisinde tamamlanır."hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hükümde iki yılın hesabında değerlendirilmeyecek olan süreler;
1-Aylıksız izin
2-Toplamı üç ayı aşan hastalık
3-Refakat izinleri

olarak sayılmıştır.

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunun 104 üncü maddesi uyarınca doğum yapan memurlara verilen 8 + 8 haftalık analık izni ve akabinde verilen süt izinleri sayılmayacak izinlerden sayılmamıştır.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; Orman ve Su İşleri Uzmanı kadrosunda görevli personelin kullandığı analık izni ve akabinde verilen süt izin süreleri tez almak için aranılan iki yıllık fiili hizmet süresinin hesabında değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bu soru 5,797 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam