2914 sayılı Kanuna Tabi Uzman'ın Memuriyete Geçmesi

17/01/2004 00:00:00
Yazdır

Soru

Bir üniversitede Bilgi İşlem Dairesinde, uzman kadrosunda, Elektrik- Elektronik mühendisi iki yıldır çalışıyorum. Ancak bu yıl sözleşmemin uzatılacağını düşünmüyorum. Başka kamu kurumlarına geçiş yapabilir miyim?

Cevap

Yükseköğretim kurumlarında 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi olarak görev yapan araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve uzmanların bu kurumlarda azami adaylık süresi kadar görev yapmaları kaydıyla (en az iki yıl) öğrenim durumu itibariyle kazandıkları unvanlara naklen atanabilmeleri mümkündür. Diğer yandan, 2003/42 nolu Başbakanlık Genelgesi gereğince istisnalar dışındaki her türlü naklen ve açıktan atamalar durdurulmuş olup sadece kamu hizmetlerinde aksamaya meydan verilmemesi amacıyla ivedi ve zorunlu hallerde yapılacak atamalar için Başbakanlıktan alınacak izin çerçevesinde naklen atama yapılabilmektedir. Şayet görevinize son verilirse yine 2003/42 no'lu Genelge çerçevesinde Başbakanlıktan izin alınmak kaydıyla açıktan atama prosedürü çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarına atanmanız mümkündür. Bunlar içerisine KİT'ler dahildir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam