Sözleşmeli bilişim uzmanı, memurluktan kalan izinlerini kullanabilir mi?

30/05/2017 15:20:00
Yazdır

Soru

Merhaba;

657 ye tabi devlet memuru iken istifa edip aynı kurumda Sözleşmeli Bilişim Personeli olarak görevime devam ediyorum. İlk yılım olması sebebiyle bu sene içinde yıllık iznim olmadığı söylendi. Memur iken kullanamadığım 33 günlük iznim vardı. İstifa ettikten sonra bu izin haklarım yanmış oluyor mu, yoksa bu izinlerimi şuan kullanabilir miyim? Kullanabilirsem eğer bunun için ne yapmalıyım.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

Cevap

Devlet memurlarının yıllık izinleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102. Maddesinde düzenlenmiştir. "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir."

Sözleşmeli bilişim uzmanlığı 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6. Maddesinde düzenlenmiştir. Bu hükme göre çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 14. Maddesinde sözleşmeli personelin izinleri özel olarak düzenlenmiştir. Maddede "Tam zamanlı çalışan personelden bu Yönetmelik kapsamında hizmet süresi bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara yirmi gün, beş yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir." hükmü bulunmaktadır.

Hükümde, önceki statüde kullanılamayan yıllık izinlerin aktarılmasına yönelik bir düzenleme yapılmadığı gibi şu an ki izin süresinin saptanmasında sadece sözleşmeli bilişim personeli olarak geçen hizmet süresinin esas alınacağı düzenlenmiştir.

Bu nedenlerle memurlukta kullanamadığınız izinleri sözleşmeli bilişim personeli olarak çalışırken kullanmanız mümkün gözükmemektedir.

Bu soru 5,669 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam