İstifa sonrası KPSS ile memurluğa tekrar atandım, yeniden aday sayılmam doğru mudur?

22/08/2017 22:19:00
Yazdır

Soru

Merhaba, ben 4 sene 657 tabi kadrolu olarak çalıştım ve asaletim tasdik oldu. Daha sonra usulüne uygun olarak istifa ettim. KPSS ile tekrardan merkezi atama ile başka bir kuruma aday memur olarak atamam yapıldı. Tekrardan aday memur eğitimine tabi olacak mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54. maddesinin ikinci fıkrasında "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." hükmü "Asli memurluğa atanma" başlıklı 58. maddesinde "Adaylık devresi içinde eğitimde başarılı olan adaylar disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile onay tarihinden geçerli olmak üzere asli memurluğa atanırlar. Asli memurluğa geçme tarihi adaylık süresinin sonunu geçemez." hükmü bulunmaktadır.

Diğer taraftan, 657 sayılı Kanunun 159. maddesinde "Adaylık süresi sonunda bu Kanun hükümlerine göre asıl memurluğa atananların adaylıkta geçirdikleri süreler, kademe ilerlemelerinde ve derece yükselmelerinde değerlendirilir." hükmü yer almaktadır.

657 sayılı Kanundaki adaylık hükümlerini topluca göz önüne aldığımızda, adaylık sürecini tamamlayarak asli memurluğa atananların istifa sonrası herhangi bir şekilde memurluğa dönmeleri halinde tekrar adaylık hükümlerine tabi tutulmamaları gerektiğini değerlendiriyoruz.

Sonuç olarak, adaylık sürecini önce çalıştığınız kurumda tamamladığınızı çalıştığınız kuruma beyan etmeniz halinde adaylık sürecine tabi tutulmadan asli memurluğa atanabileceğinizi düşünüyoruz.

Bu soru 11,436 defa okundu. 3 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam