Geçici işçiler de sözleşmeli personel olacak mı?

25/12/2017 19:38:00
Yazdır

Soru

Iyi günler sorumu yanıtlarsaniz cok sevinirim. Belediyede gecici isci kadrosuyla calisiyorum 6 ayda bir giris cikis yapiliyor ama yil boyu calisiyorum sigortam 365 gun yatiyor. Son duzenleme ile acaba sozlemeli kadrosuna mi gecicem yoksa herhangi bir duzenleme yapilmicak mi?

Cevap

696 sayılı KHK da 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi geçici personel sözleşmeli yapılmıştır. Geçici işçiler ve geçici personel farklı statüler olduğundan geçici işçilerin sözleşmeli personel olmayacağını düşünüyoruz.

Ancak KHK de geçici işçilerle ilgili hüküm de gelmiştir:

"MADDE 106- 4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 3 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(3) İkinci fıkranın (a) ve (b) bentleri kapsamında vizelenen geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma sürelerini, ilgili kurum veya kuruluşların talebi üzerine kurum, kuruluş, birim veya pozisyon itibarıyla dört aya kadar uzatmaya Maliye Bakanlığı yetkilidir."

Maddeyle geçici işçi pozisyonlarında çalışanların çalışma sürelerinin Maliye Bakanlığınca 4 aya kadar daha uzatılabilmesi imkanı getirildi.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam