Taşeronum kadroya geçmeden askere gidersem döndüğümde süreç nasıl işler?

05/03/2018 15:26:00
Yazdır

Soru

Merhaba ;

Ben 12 mart günü askerlik için çalıştığım kurumdan izin alarak ayrılmak zorunda kalacağım bu süreçte taşerondan kadroya geçiş sürecim başlamış olucak.6 aylık Askeri görevimi bitirdikten sonra bu geçiş süreci sıfırdanmı başlayacak benım için yoksa kaldığı yerden devam mı edecek ?

Teşekkurler.

Cevap

Taşeron işçilerin kadroya geçişleri 696 sayılı KHKyla gelen geçici 23. Ve 24. Maddelerde bulunmaktadır. Geçici 24. Maddenin genel olarak geçici 23. Maddeye yollama yaptığını görüyoruz.

Geçici 23. Maddenin konuya dair fıkrası:

"Birinci fıkradaki personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında bulunmakla birlikte 4/12/2017 tarihinde doğum veya sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları nedenleriyle iş sözleşmeleri askıda olanlar veya anılan tarih itibarıyla askerde bulunanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanır. Birinci fıkrada belirtilen süreler, askerlik veya askı süresinin sona erdiği tarihten itibaren başlar. Sürekli işçi kadrolarına geçirilme süreci, birinci fıkra kapsamında olmakla birlikte bu sürecin tamamında veya herhangi bir aşamasında askerde bulunanlar için askerlik süresinin sona erdiği tarihten itibaren başlar veya kaldığı yerden devam eder. "

KHK'yı incelediğimizde, kadroya geçiş sürecinin en geç 2 nisan tarihinde tamamlanması gerekiyor. Ancak 4/12/2017 tarihinde askerde olanlar veya kadroya geçiş sürecinde askere gitmek zorunda kalanlar dönüşlerinde bu haktan yararlanabilecek.

Sorunuza göre kadroya geçiş sürecinde askere gitmek zorunda kaldığınızdan sizin için sürecin duracağını, dönüşünüzde kaldığı yerden devam edeceğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam