Yeterlik sınavında başarılı olamayan vergi müfettişlerinin durumu

07/03/2018 21:03:00
Yazdır

Soru

Sayın editör bizler müfettişlik sınavına hazırlanan öğrencileriz . Bugün sitenizde okuduğumuz habere istinaden sormak istedik yeterlilik sınavında elenen 323 vergi müfettiş yardımcısı tekrar b grubu bir kadroya yerleştiriliyor mu ? Özlük hakları ne oluyor bizler adaylar olarak bunları çok merak ediyoruz bununla ilgili haber yaparsanız çok seviniriz. Teşekkürler.

Cevap

178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 29. Maddesi:

"Vergi Müfettiş Yardımcıları, fiilen üç yıl çalışmak ve yardımcılık döneminde performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartıyla yapılacak yeterlik sınavına girmeye hak kazanırlar. Yeterlik sınavında her bir grup başkanlığı itibarıyla yer alacak sınav konuları ile ortak sınav konuları ve sınava ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. Yapılacak yeterlik sınavında başarılı sayılabilmek için giriş sınavında alınan puanın yüzde otuzu ile yeterlik sınavında alınan puanın yüzde yetmişinin toplamının yüz puan üzerinden en az altmışbeş puan olması şarttır. Yeterlik sınavında başarılı olanlar Vergi Müfettişi olarak atanırlar. 20 nci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen grup başkanlığında görev yapmakta iken Vergi Müfettişi olarak atananlardan yeterlik sınavındaki başarı sırasına göre en başarılı yüzde beşi, 20 nci maddenin ikinci fıkrasının (b), (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen grup başkanlıklarında görevlendirilir. Yeterlik sınavına girmeye hak kazanamayanlar ile yeterlik sınavında başarılı olamayanlar ise Bakanlıkta derecelerine uygun memur kadrolarına atanırlar."

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde yeterlik sınavı aşamaları, değerlendirilmesi, ikinci sınav hakkı ve sonuçları açıklanmakta.

Mevzuatı incelediğimizde ikinci sınav hakkında da yeterlik sınavında başarılı olamayan vergi müfettiş yardımcılarının Maliye Bakanlığında kazanılmış aylık derecelerine uygun memur kadrolarına atandığını ve atandıkları kadronun özlük haklarını aldığını anlıyoruz.

Konuya dair haberimiz için tıklayınız.

Bu soru 4,581 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
ANKET
Sendikanıza neden üye oldunuz?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam