Sözleşmeli kursiyerim, istifa etsem diğer alımlara başvurabilir miyim?

17/03/2018 22:30:00
Yazdır

Soru

Merhaba öncelikle iyi günler dilerim gerçekten zor bir süreç içerisindeyim ve yardımcı olacak kimsem yok son çarem size yazmak istedim Ben şu anda ASEM astsubay eğitim merkezinde 6 ayımı doldurdum ve annemin hasta olmasından ve yanında olmam gerektiği için istifa etmem başka memurlukları denemem gerekiyor SÖZLEŞMELİ jandarma astsubay ASEM öğrenci kursiyer statüsünden istifa etmem sonucu bu sene alım olacak polisliğe girmeme engel olurmu istifa ettiğim için almamazlık yaparlarmı yada hava kuvvetleri alım yapması sonucu girebiliyor muyum tekrar istifa ettiğim için bütün herşeyden vazmı geçmiş oluyorum gerçekte yardımınıza ihtiyacım var teşekkür ederim

Cevap

ASEM merkezi kursiyerleri Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim Merkezi mevzuatına göre öğrenim görmektedir.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim Merkezi Eğitim -Öğretim Yönetmeliğinin 14. maddesi:

"Kıta kaynaklı subay ve astsubay adayları hariç olmak üzere, öğrenciler, subay ve astsubay naspedilinceye kadar, yüklenme senedinde belirtilen harcamalar kapsamında tazminat ödemek şartıyla, Eğitim Merkezi Komutanlığına yazılı olarak başvurmak suretiyle Eğitim Merkezi Komutanlığından kendi istekleri ile ayrılabilirler. Ayrılan öğrencilerin geri dönme istekleri kabul edilmez ve dosyaları Başkanlık onayı ile işlemden kaldırılır. Bu durum, kendilerine yazılı olarak tebliğ edilir."

Sözleşmeli jandarma astsubay kursiyerliğinden istifa ettiğinizde öğreniminiz için yapılan masraflara karşılık tazminat ödemeniz gerekebileceğini ama farklı mevzuata (polislik gibi) göre alınan diğer personel alımlarına başvurmanıza engel olmayacağını düşünüyoruz.

Bu soru 5,343 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam