19 Mayıs tatili haftasonuna geliyor, destekleme ve yetiştirme kursu yapılamazsa da ücreti ödenir mi?

20/05/2018 14:44:00
Yazdır

Soru

Merhaba öncelikle kolay gelsin. 19 mayıs 2018 cumartesi günü tarihi resmi tatile denk geliyor. bu anılan tarihte destekleme ve yetiştrime kursu ders yapılmazsa bile ücreti ödenir mi ? yasal dayanağıyla birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevap

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin 20. Maddesi:

"Kursta görevli yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin hususlar, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Toplu Sözleşme ile 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında belirlenir."

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16. Maddesi:

"Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

b) İl düzeyinde milli ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, milli ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Haftasonuna denk gelse de milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen öğretmenler ders görevlerini yapmış sayıldığından destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücretinin ödenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam