Yeni kazandığım kurumun son başvuru tarihine kadar istifam onaylanmazsa

19/08/2018 16:02:00
Yazdır

Soru

Merhaba, bir kurumda kadrolu memur olarak çalışıyorum. 4b sözleşmeli bir yer kazandım. Usulune uygun şekilde istifa ederek yeni kurumuma geçmek istiyorum. Ancak şu an çalıştığım kurum istifamı yeni kazandığım yerin son başvuru tarihine kadar onaylamazsa ne yapmalıyım?

Teşekkürler..

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 94. Maddesi:

"Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartiyle bir ay kaydına tabi değildirler."

İstifa dilekçenizi verdikten sonra bir ay içinde istifanıza cevap verilmezse üstlerinize haber vererek görevinizden ayrılabileceğinizi düşünüyoruz.

Sonuçta son başvuru tarihine kadar belgelerinizi yeni kurumunuza vermeniz halinde sözleşmeyi imzalayana kadar memurluktan ayrılma işlemlerinizin tamamlanabileceğini düşünüyoruz.

Geçeceğiniz kurumla da görüşerek istifa sürecinde destek almanızı öneririz.

Bu soru 3,067 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam