Memurum, hakim ve savcı olmak için istifa etmem gerekir mi?

09/09/2018 18:57:00
Yazdır

Soru

Sayın memurlar net ailesi;

Benim için çok önemli olan bir soru sormak istiyorum. Ben sağlık personeliyim 2 yıldır görev yapıyorum bu sene hukuk fakültesi kazandım, hukuk fakültesi okuduktan sonra hakim savcı olma gibi bir durumum nasıl olabilir? Yani unvan değişikliği sınavı ile sadece avukat olarak atanılabiliyor, benim istifa etmem mi lazım? İstifa eden memur hakim savcılık mülakatında dezavantajlı olur mu? Sorularım bunlar şimdiden çok teşekkür ederim cevap verirseniz :)

Cevap

Hakim ve savcı alımları 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununa göre yazılı sınav ve mülakat sonucuna göre oluyor.

2802 sayılı Kanunun 7. Maddesi:

"Adaylık dönemini geçirip aşağıdaki koşullara uygun olarak ehliyetini kanıtlamış olmadıkça, hiç kimse hakimlik ve savcılığa atanamaz.

Adaylar, Devlet Memurları Kanunundaki Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil olup, hakimlik ve savcılığın sınıf ve derecelerine dahil değildirler ve haklarında, Devlet Memurları Kanununun bu Kanuna aykırı olmayan hükümleri uygulanır."

Hakim ve savcı adaylığı da memurluk olduğundan hakimlik sınavlarını kazandığınızda istifa etmenize gerek olmadan naklen hakim ve savcı adaylığına geçebileceğinizi düşünüyoruz.

Bu soru 9,001 defa okundu. 2 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam