Şube müdürlüğü kaldırılınca şube müdürü kadroları da kalktı mı?

28/09/2018 09:50:00
Yazdır

Soru

Merhaba, sorum şu:

Şube müdürlüğü kadrosunun kamu hiyerarşisi kademesinden kaldırılması, şube müdürlüğü unvanının da kaldırılması anlamına gelir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Şube müdürleri olarak çok merak ediyoruz. Bizleri hangi kadroya atamaları lazım.

teşekkür ederim.

Cevap

Şube Müdürlükleri 3046 sayılı Kanunda hiyerarşik kademe olarak kabul edilmişken, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 509. Maddesinde bakanlık merkez teşkilatında hiyerarşik kademeler arasında sayılmadıklarını görüyoruz.

Ancak herhangi bir kanun ya da kararname ile "şube müdürü" kadroları iptal edilmemiştir. Bu nedenle şube müdürü kadrolarınızda kalmaya devam ettiğiniz anlaşılıyor. Yani hiyerarşik kademe olarak sayılmamasının şube müdürü unvanının da kaldırıldığı anlamına gelmediğini düşünüyoruz.

Bu değişiklik sonucunda artık bakanlık merkez teşkilatında şube müdürlüğü şeklinde birimler kurulamayacağını değerlendiriyoruz.

Bu açıklamalarımızın sadece bakanlık merkez teşkilatı için olduğunu bağlı kuruluşlarda ve taşra teşkilatında şube müdürlüklerinin devam ettiğini de belirtelim.

Bu soru 9,964 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
ANKET
Sendikanıza neden üye oldunuz?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam