Memur eşi yurtdışı görevde olan sözleşmeli personel ücretsiz izin alabilir mi?

28/10/2018 08:00:00
Yazdır

Soru

4/B li personelin memur eşi yurtdışı görevde ise aylıksız izin alabilir mi? Eşim yurtdışında öğretmen olarak görevli eşimin yurt dışında olduğu süre için ücretsiz izin kullanabilir miyim?

Cevap

Öğretmenlerin yurtdışında görevlendirilmesine dayanak olan 2003 tarihli Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararın 14. Maddesi: "Madde 14- Yurt dışında görevlendirilen personelin eşlerine kurumlarınca, memuriyetleri süresince her defasında bir yıldan az olmamak üzere en çok 8 yıla kadar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 108 inci maddesinde belirtilen esaslar dahilinde aylıksız izin verilebilir."

Maddede memuriyet süresine ve 657 sayılı Kanunun 108/D maddesine gönderme yapıyor.

Sorunuzda bahsettiğiniz izin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108/D maddesinde sadece memur olan eşler için getirilmiş durumda.

Ancak 4B sözleşmeli personel "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara" göre görev yapıyor. Esaslarda sözleşmeli personelin izinleri düzenlenmiş ancak eşi yurtdışı görevde olanlar için ücretsiz izne yer verilmemiş.

Sonuçta memur eşi yurtdışı görevde olan sözleşmeli personelin ücretsiz izin kullanamayacağını düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam