Programcıyım şube müdürlüğüne vekalet ediyorum vekalet ücreti alamaz mıyım?

27/11/2018 20:51:00
Yazdır

Soru

Merhaba,

Bir üniversitede programcı kadrosunda çalışıyorum. Şube Müdürlüğüne vekalet ediyorum. Personel Müdürlüğünde vekalet ücreti hususunda bir muallak hasıl oldu. Personel müdürlüğü görevde yükselme yönetmeliğinin 7. maddesinde sayılan unvanlar arasında programcı olmaması sebebiyle vekalet ücreti alamayacağımı söylüyor. Ben ise, aynı maddenin "veya en az lisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolardan birinde çalışıyor olmak,"ibaresine istinaden vekalet ücreti alabileceğimi iddia ediyorum. Zira adı geçen yönetmeliğin 5. maddesindeki unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında programcı kadrosu sayılmaktadır.

Yukarıdaki hususlar çerçevesinde sitenizin görüşünü öğrenmek istiyorum.

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre vekalet ücreti alabilmeniz için vekalet ettiğiniz kadroya asaleten atanma şartlarını taşımanız gerekiyor.

Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği:

Görevde yükselme sınavı sonucu atanacaklarda aranacak özel şartlar

MADDE 7 - (1) Bu Yönetmeliğe tabi kadrolara görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda aranacak özel şartlar aşağıda belirtilmiştir.

a) şube müdürü kadrolarına atanabilmek için;

1) En az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,

2) İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla, yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarında şef, koruma ve güvenlik şefi, uzman, sivil savunma uzmanı, araştırmacı, basın ve halkla ilişkiler müşaviri, müze araştırmacısı, çözümleyici, başhemşire, müdür yardımcısı kadrolarından birinde veya en az lisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolardan birinde çalışıyor olmak,

Görev grupları

MADDE 5 - (3) Unvan değişikliğine tabi kadrolar:

a) Mühendis, mimar, şehir plancısı, bölge plancısı, avukat, programcı, mütercim, antrenör, öğretmen, kameraman, sinema tv uygulayıcısı, .

Unvan değişikliğine tabi kadrolara yapılacak atamalarda aranacak özel şartlar

MADDE 9 - (1) Unvan değişikliği sınavı sonucu yapılacak atamalarda aranacak şartlar unvanlar itibarıyla aşağıda belirtilmiştir.

g) Programcı kadrosuna atanabilmek için;

1) En az iki yıllık yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak veya dört yıl süreli yüksek öğrenim mezunu olmak kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığından onaylı programcı sertifikasına sahip olmak ve en az iki programlama dilini ve işletim sisteminin uygulanmasını bildiğini belgelemek,

Programcı kadrosu unvan değişikliğine tabi ancak iki yıllık bölüm mezunları da bu kadroya atanabilmekte. Yani programcı kadrosu "en az lisans" düzeyinde öğrenim gerektiren bir kadro olmadığından vekalet ücreti alamayacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam