Gazi yakınıyım büro hizmetlerinde görevlendirildim ama kadrom hala hizmetli

15/01/2019 17:52:00
Yazdır

Soru

Gazi yakını hizmetli kadrosunda aday memurum. Büro işinde görevlendirildim. Kadrom yardımcı hizmetli olarak kalacak mı?unvan değişikliğim nasıl olur ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Cevap

3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesiyle gazi yakınları, gaziler ve şehit yakını olanlar istihdam ediliyor. İstihdam hakkı olanlardan ilköğretim, ortaokul, ilkokul mezunları kamuda hizmetli kadrolarına atanıyor.

Bu maddede 2017 yılında yapılan değişiklikten sonra öğrenimleri ne olursa olsun gaziler memur kadrolarına atanıyor. Ancak gazi yakınları bu kapsamda değil.

2018 yılında çıkan Başbakanlık Genelgesi:

"Bu çerçevede kamu idarelerince öğrenim durumları sebebiyle mevzuat gereği hizmetli kadrolarına atanmış şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir."

Sorunuza göre ilkokul mezunu gazi yakını olarak hizmetli atandığınız ve genelge sebebiyle büro hizmetlerinde görevlendirildiğinizi anlıyoruz. Durumunuz mevzuata uygun gözüküyor.

Sonuçta hizmet sınıfınızın yardımcı hizmetler olarak kalacağını, kadro ve hizmet sınıfı değişikliğinizin öğrenim şartını tamamlayarak gireceğiniz görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile mümkün olabileceğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam