Üst dereceye atandım maaş farkı verilir mi?

24/03/2019 15:19:00
Yazdır

Soru

merabalar ayın 20 si itibariyle 68 b kapsamında 1.derece memurluğa atandım önümüzdeki ay 1.derece maaşı alacağım fakat aradaki günler içinde ayrıca maaş farkı verilir mi

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesi:

"Bu bent hükümlerine göre atananlar atandıkları kadronun aylık (Ek gösterge dahil) ve diğer haklarından yararlanırlar. Bu suretle üst dereceye atananların bu kadrolarda geçirdikleri her yıl kademe ilerlemesi ve her "3" yıl derece yükselmesi sayılmak suretiyle kazanılmış hak ve emeklilik keseneğine esas aylık derecelerinin yükselmesinde gözönüne alınır. Ancak atandıkları kadro aylıkları, başka görevlere atanma halinde kazanılmış hak sayılmaz."

160 seri nolu Devlet Memurları Genel Tebliği:

"Ancak 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendine göre atananların aylık ve diğer hakları atandıkları yeni kadro dereceleri üzerinden göreve başladıkları günden itibaren ödendiğinden, bu kadro dereceleri için öngörülen zam ve tazminatların da anılan Kanunun 165 inci maddesinde olduğu gibi göreve başladıkları günden itibaren ödenmesi gerekmektedir."

Sonuçta 68/B üst dereceye atama tarihinden (sorunuza göre ayın 20 si), takip eden aybaşına kadar olan süre için maaş farkı hesaplanacağını düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam