2016 öncesinde işe girmiş sözleşmeli sağlık personeliyim bizler de kadroya geçebilecek miyiz?

16/05/2019 05:39:00
Yazdır

Soru

Sağlık Bakanlığında 2015 yılında 4/B li sağlık personeli olarak görev yapmaya başladım.4+2 yönetmeliğine bağlı değilim çünkü o zamanlar alımlar 4/B olarak alınıyordu bizden sonraki alımlarda ise 4+2 olarak alınmaya başlandı ve 4 yılını dolduran sağlık personeline kadro verilecek.Peki bizlerde istersek 4 yılımızı doldurduktan sonra kadro alabilir miyiz yoksa bu sadece bizden sonra 4/B li atanan sağlık personelini mi kapsıyor ?Teşekkürler

Cevap

2016 yılından önce sözleşmeli sağlık personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre alınıyordu.

2016 yılında gelen 663 sayılı KHK 45/A maddesi:

"Madde 45/A - (1) Bakanlık ve bağlı kuruluşları, merkez teşkilatları hariç olmak üzere ve öncelikle personel istihdamında güçlük çekilen yerlerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca ilgili mevzuatı gereği kura ile ataması öngörülenler dışında 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında yer alan unvanlarla vize edilmiş pozisyonlarda bu maddede öngörülen şartlarla sözleşmeli personel istihdam edebilir.

(2) Bu kapsamdaki sözleşmeli sağlık personeli Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre Bakanlık ve bağlı kuruluşlarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılacak yerleştirme ile atanabileceği gibi pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre KPSS puanı esas alınarak Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavla da atama yapılabilir. Sözlü sınav ve yerleştirmeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.

(3) Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli sağlık personeli dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz.

(4) Sözleşmeli sağlık personelinden dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz."

2016 yılından sonra 663 sayılı KHK 45/A maddesine göre alınan (4+2 ye tabi olanlar) sözleşmeli sağlık personelinin 4. yılın sonunda kadroya geçebileceği, 2016 yılından önce alınanların istihdam mevzuatları farklı olduğundan bu haktan yararlanamayacağını düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam