Üniversitede çalışan sözleşmelinin becayiş hakkı var mı?

28/07/2019 05:16:00
Yazdır

Soru

Üniversite Hastanesinde 1.5 yıldır 4B Hemşire olarak görev yapmaktayım. Üniversite hastanesinde çalışan 4B Hemsirenin becayiş hakkı varmıdır nasıl olur şartlar nelerdir ? Becayiş ile ilgili genel olarak bilgi edinmek istiyorum ?

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar:

"Kurum içi yer değişikliği

Ek Madde 3 - Sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği ise aşağıdaki hallerde Kurumca gerçekleştirilebilir.

a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir."

Mevcut sistemde becayiş, aynı kurumun farklı yerlerdeki teşkilatlarında çalışan aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içinde karşılıklı yer değiştirmesidir.

Üniversitelerin ise farklı yerlerde teşkilatları bulunmuyor. Bu nedenle üniversitede çalışan personelin becayiş hakkı olmadığını düşünüyoruz.

Ancak yakın zamandaki açıklamalarda personelin üniversiteler arasında karşılıklı atanmasına imkan tanınacağına yönelik ifadeler yer alıyor. Tıklayınız.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam