Kamu işçileri görevden uzaklaştırılabilir mi?

09/10/2019 19:05:00
Yazdır

Soru

MERHABA; BENİM EŞİM BİR KAMU KURUMUNDA 657 4/D SÜREKLİ İŞÇİ OLARAK GÖREV YAPMAKTADIR. İNTERNET TEN ARAŞTIRDIĞIMDA 4/D İŞÇİLER 4857 SAYILI İŞ KANUNUNA TABİLER. 4857 İŞ KANUNU İNCELEDİĞİMDE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA TEDBİRİ BULUNMAMAKTADIR. FAKAT EŞİMİ 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUN 137.137.140 MADDELERİ GEREĞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRDILAR. BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM 4/D İŞÇİLERİ HANGİ KANUNA TABİ VE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA TEDBİRİ 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU GÖRE 4/D İŞÇİLERİNE GEÇERLİMİ. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

İYİ GÜNLER.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. Maddesi:

"D) İşçiler: (A), (B) ve (C) fıkralarında belirtilenler dışında kalan ve ilgili mevzuatı gereğince tahsis edilen sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan sürekli işçiler ile mevsimlik veya kampanya işlerinde ya da orman yangınıyla mücadele hizmetlerinde ilgili mevzuatına göre geçici iş pozisyonlarında altı aydan az olmak üzere belirli süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan geçici işçilerdir. Bunlar hakkında bu Kanun hükümleri uygulanmaz."

Görevi başında kalmasında sakınca görülen personelin ihtiyati tedbir olarak görevden uzaklaştırılması 657 sayılı Kanunda memurlar için düzenlenmiş bulunuyor.

4857 sayılı İş Kanunu ve yönetmeliklerinde ise genel bir görevden uzaklaştırma usulü getirilmemiş. Belirli fesih halleri düzenlenmiş.

Bunun yanında kamu işçilerinin istihdamlarındaki bazı konular 4857 sayılı kanuna aykırı olmadan kurumsal yönetmeliklerde (işyeri uygulama yönetmelikleri) ve toplu iş sözleşmelerinde belirlenebilmektedir.

Sonuçta kamu işçilerinin 657 sayılı kanun gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırılması mümkün gözükmüyor.

Ancak kurum yönetmeliklerinde (işyeri uygulama yönetmelikleri) ve toplu iş sözleşmelerinde görevden uzaklaştırmaya yönelik hüküm varsa işçiler için de bu usul uygulanabilecektir.

Bu soru 19,670 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam