Bölge ek tazminatı üst öğrenime mi kadroya göre mi verilir?

23/11/2019 15:56:00
Yazdır

Soru

MERHABA ben ... ili merkez de bir kamu kurumunda tekniker kadrosunda çalışmaktayım. sonrasında mezun olduğum mühendislik intibakımı yaptırdıktan sonra 3 senedir mühendislik zam ve tazminatlarından yararlanmaktayım. . ili ilgili cetvelde 2 bölgede ve tekniker kadrosu için ek tazminat oranı %11 aynı bölge için mühendislik ek tazminat oranı %15 görünmektedir. bizim mutemet bana mesleki üst öğrenim olan mühendislik bitirmeme rağmen kadromun olduğu tekniker için geçerli olan %11 ek tazminat oranından bölge tazminatımı hesaplamakta. oysa memurlar.net in maaş hesaplama robotunda ünvanı tekniker seçip mesleki üst öğrenim mühendislik mezunu modülünü seçtiğimizde maaş hesaplattığımızda bu oran %15 olarak görünmekte. bizim mutemet mi yanlış orandan hesaplıyor yoksa maaş robotunuz mu yani bu oran kadroma göremi yoksa bitirmiş olduğum üst öğrenim olan mühendisliğe göremi yapılması gerekiyor. eğer mutemetimiz yanlış hesaplıyor ise bununla ilgili kaynak paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz. mağlum mutemetleri ikna etmek kolay olmuyor. iyi çalışmalar dilerim şimdiden teşekkür ederim.

Cevap

Zam ve Tazminat Kararnamesi:

"Esas alınacak sınıf, kariyer, kadro ve görev unvanları

MADDE 3 - b) I sayılı Cetvelin (B) ve (C) bölümlerinde yer alan zamlar ile II sayılı Cetvelin (C), (E) ve (F) bölümlerinde yer alan özel hizmet tazminatının ödenmesinde, anılan bölümlerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, personelin işgal ettiği kadronun sınıfı ve kariyeri esas alınır.

MADDE 4 - (1) Bu Karara ekli I, II ve III sayılı cetvellerde yer alan zam ve tazminatların ödenmesinde aşağıdaki esaslara uyulur:

e) Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez.

Bölgelere göre verilecek ek özel hizmet tazminatı

MADDE 7 - (1) Teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolarda bulunan ve ekli IV sayılı Cetvelde gösterilen yerleşim birimlerine sürekli görevle atananlara, bu yerlerde fiilen çalıştıkları sürece, ekli II sayılı Cetvelin (E) ve (F) bölümlerinde bölgeler itibarıyla belirlenen özel hizmet tazminatı oranları ek olarak ödenir ve bu ek tazminatın ödenmesinde aşağıdaki esaslar uygulanır. a) Fiilen bölgede çalışılan süre, göreve başlama ile görevden ayrılma tarihleri arasında geçen süre olup, b) Ek özel hizmet tazminatı esas olarak, personelin asli görev yerine göre tespit edilir. ç) Asli görev yerleri IV sayılı Cetvel kapsamı dışında bulunanlardan, bu Cetvel kapsamındaki yerleşim birimlerine vekaleten atananlara veya geçici olarak görevlendirilenlere, bu görevlerinden dolayı anılan Cetvelde yer alan bölgeler için öngörülen ek özel hizmet tazminatı ödenmez."

Bölgelere göre ek tazminatlar II sayılı cetvelde bulunuyor. Kararnamede 2. Bölge ek tazminatı mühendis için %15, Tekniker için %11 gözüküyor.

Sonuçta kararnamede bölge ek tazminatının ödenmesinde farklı bir açıklama olmadığından bu tazminatın da mesleki üst öğreniminize göre ödenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam