2006 Ekim'inde atanan İFP'li enflasyon farkını alır mı?

30/11/2006 14:35:00
Yazdır

Soru

Özelleştirme kapsamında yer alan kamu kurumunda 399 sayılı kanun hükmünde kararnameye tabi sözleşmeli mühendis olarak çalışmakta iken ihtiyaç fazlası olarak devlet personel başkanlığına bildirildim. Devlet Personel Başkanlığınca …. Bakanlığına mühendis olarak atandım ve Ekim 2006 tarihinde göreve ….Bakanlığında başladım. KİT Personeline Enflasyon Farkı Resmi Gazetede yayımlandığına ilişkin haberinizi okudum. Merak ediyorum acaba enflasyon farkından ben faydalanabilecek miyim? Yardımcı olursanız sevinirim?

Cevap

Bilindiği üzere, 4046 sayılı Kanunun kuruluşlardaki personelin nakli başlıklı 22 maddesin 5 inci fıkrasında "Bu madde hükümlerine göre kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilen sözleşmeli personel ile iş kanunlarına tâbi personele, Devlet Personel Başkanlığına bildirildikleri tarihteki kadro ve pozisyonlarına ilişkin olarak bildirim tarihi itibarıyla almakta oldukları sözleşme ücreti, ücret (fazla mesai ücreti hariç), ikramiye, bankacılık tazminatı, ek ücret, ek ödeme, teşvik ödemesi ve benzeri adlarla yapılan ödemelerin toplam net tutarının (bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır); nakledildiği kurum veya kuruluştaki kadro veya pozisyonlara ilişkin olarak yapılan aylık, ek gösterge, ikramiye, her türlü zam ve tazminatları (ek tazminat ve bankacılık tazminatı dâhil), makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, sözleşme ücreti, ücret, ek ücret, ek ödeme, teşvik ödemesi, döner sermaye payı ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (fazla mesai ücreti, fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir. Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilir."denilmektedir.

Kit'lerde çalışan sözleşmeli personelin ücretlerine 01/07/2006 tarihinden itibaren 2.32 oranında zam yapılmış olup temmuzun birinden itibaren ilgili personel toplu olarak fark ödenecektir. Yapılan düzenleme Sözleşmeli personelin maaşının 01/07/2006 tarihinden itibaren yükselmesini kapsamaktadır. Bu nedenle aldığı ücretin belirtilen oranda artırılması ve fark tazminatının bu çerçevede hesaplanması gerekmektedir.

Enflasyon farkına ilişkin haber için tıklayın

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam