Hepatit C virüsü taşıyan kişi memur olabilir mi?

12/07/2007 14:08:00
Yazdır

Soru

İyi günler ben devlet memuru olarak ilk kez atanmak üzere tercih yaptım. Fakat sağlık olarak şu an hiç bir sorun yok ama sadece hepatit c virüsü taşıyıcısıyım. Bunun atanmamda bir sorunu olur mu? Bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

Cevap

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde Devlet memurluğuna alınacaklarda aranılacak genel ve özel sayılmış olup anılan maddenin (A) bendinin 7 inci fıkrasında "53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak."gerektiği belirtilmiştir.
Anılan hüküm uyarınca tercih etmiş olduğunuz kadroya yerleştirmeniz halinde idare sizde sağlık raporu isteyecektir. Sağlı raporunun yerleştiğiniz kadronun görevini yapmanıza engel olmadığı belirtilmesi halinde atanmanız idarece yapılması gereklidir.

Böyle bir durumda idare atamanızı yapmaz ise hakkınızı yargı yolu ile aramanız tavsiye diyoruz. Kararın lehinize olacağını düşünmekteyiz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam