Terör, öğretmen atamalarında mücbir sebep olur mu?

06/09/2015 22:24:00
Yazdır

Soru

Hayırlı Cumalar...
37 bin öğretmenin atamalarının yapılacağı şu günlerde artan terör olayları nedeniyle 41. tercihi işaretlemek cesaret konusu oldu.
Diyelim ki bir aday 41'i işaretledi ve terörle anılan bir şehre atandı. Fakat söz konusu terör olayları sebebiyle göreve başlama imkanı ya da cesareti bulamadı.
Bu durumda memuriyetten 1 yıl boyunca men edilme durumu söz konusu olur mu?
Terör hadiseleri mücbir sebep olarak kabul görmez mi?
Bilgilendirirseniz memnun olurum...
Sosyal Bilgiler Mağdurlarından.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "İşe başlamama halinde yapılacak işlem" başlıklı 63 üncü maddesinde "Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bunların belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarca iptal edilir.
Başka yerdeki bir göreve atananlardan 62 nci maddedeki süre içinde hareket ederek belli yol süresi sonunda yeni görevlerine başlamıyanlara, eski görevlerinden ayrılış ve yeni görevlerine başlayış tarihleri arasında aylık verilmemek şartı ile 10 günlük bir süre daha verilebilir. Belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın bu süre sonunda da yeni görevlerinde işe başlamıyanlar memuriyetten çekilmiş sayılırlar."
hükmü yer almaktadır.

Mücbir sebep "Daha önceden bilinmesine, gözönünde bulundurulmasına, etkisiz bir duruma düşürülmesine olanak bulunmayan ve dış etkenlerin gücü ile ileri gelen olaylar." olarak tanımlanmaktadır.

ÖSYM yapılan sınav sonucu aday tarafından atamayı talep edilmesi, talebin sonucunda yerleştirme yapılması mevcut toplumsal ve bölgesel olayların durumları tarafınızdan bilinmekte ve devam etmekte olduğundan mücbir bir sebep olarak kabul edilemeyeceği düşünülmektedir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca;
1-Develet memuru kadrosuna atananlar ikamet ettikleri ve atandıkları yere göre 657 sayılı Kanunun 62 nci maddesinde belirtile, takip eden veya 15 gün içerisinde görevlerine başlamak zorundadırlar.

2-Göreve başlamama 657 sayılı Kanunun 63 üncü maddesi uyarınca belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler dayanarak 2 aya kadar uzatılması mümkün bulunmaktadır.

3-657 sayılı Kanunun 62 nci ve 63 üncü maddedeler indeki sürelerde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir. Ve 1 yıl süre ile devlet memur olarak atanamamaktadırlar.

4-Mevcut terör olayları adaylar tarafından bilinmesi sebebiyle mücbir sebep olarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığı düşünülmektedir.

5-Olayların olduğu bölgelere gitmeyecek adayları 41 inci seçeneği olumsuz olarak işaretlemeleri yaralarına olacaktır. Bu bölgelere giderek hizmet verecek insanların hakları da zayi olmamış olur.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam