Polis okullarında geçen süre emeklilik açısından borçlanılabilir mi?

20/11/2008 12:14:00
Yazdır

Soru

Ben polis memuruyum.15.04.1990 yılında polis okuluna başladım ve 15.04.1991 yılında okuldan mezun oldum. Bizim zamanımızda polis meslek yüksek okulu değil polis okulu idi. Şimdi bu okuldan mezun olanlar polis memuru olarak mezun oluyor. A caba bu 5510 sayılı 1 ekimde girecek kanundaki bu konu bizim içinde geçerlimidir. Yani 1 yıllık okul süresini bizde borçlanabilecekmiyiz.Teşekkürler

Cevap

5510 sayılı Kanunun Geçici 4 üncü maddesinde SADECE bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Polis Akademisi ile fakülte ve yüksek okullarda Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına okuyan veya kendi hesabına okumakta iken Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına okumaya devam eden öğrenciler ile Emniyet Hizmetleri Sınıfında kamu görevlisi olarak çalışmakta olanlara bahsedilen okullarda geçen başarılı eğitim sürelerinin, istekleri halinde borçlanılabileceğine dair hükümlerin yer aldığı görülmektedir.

Bu düzenleme sadece akademi ve fakülte içindir. Bu nedenle hem POMEM hem de polis okullarında geçen sürelerin borçlandırılması mümkün değildir.

POMEM'lere ilişkin görüşümüz için tıklayınız.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam