Neden hala memur 5. derecenin aşağısına inemiyor?

02/06/2009 12:54:00
Yazdır

Soru

GİH sınıfında görev yapan gişe memurları yüksel okul mezunu da olsalar, maaş derece ve kademeleri birinci derecenin dörtüncü kademesine kadar da yükselseler, kadro dereceleri 5 (beş)den yukarı yükseltilmemektedir.

Oysa aynı kurum ve iş yerinde daha önce gişe memuru olupta bir şekilde gişede çalışamaz raporu alanların kadroları VHKİ olarak değiştirilmekte ve kadro dereceleri 3 (üç)e yükseltilmektedir. Tabi bu kadro derecesinin getirileri malumdur yeşil pasaport dahi alabilmektedirler.

Peki neden fakülte ve yüksek okul mezunu olan gişe memurları ücüncü derceye dahi yükselemiyorlar. Çalıştığımız kurum bizim mezun olduğumuz bölümlere yönelik görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı açmadığı gibi bizim başka kurumlara naklen atanmalarımıza da izin verilmektedir.

Cevap

657 sayılı Kanunun 36. maddesine göre, yüksek okul mezunu olanların 1. dereceye yükselmesine engel bir durum yoktur.

Ancak, her yıl ilgili kamu kurumu, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı, Mayıs ayında dolu kadro görüşmesi yapmakta ve kadrolar itibariyle gelinebilecek dereceler belirlenmektedir. Söz konusu bu toplantılarda, memur kadrosunun 5. dereceden yukarı çıkmasına onay çıkmamaktadır. Söz konusu dolu ve boş kadro toplantılarında memur kadrosu için 5'ten daha yüksek derece belirlenmesi halinde, ilgili kişilerin 1, 2, 3 veya 4. dereceli memur kadrolarına atanmalarına engel bir durum bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam