Üst dereceye nasıl yükselirim?

30/10/2018 15:13:00
Yazdır

Soru

Öncelikle merhaba.İtfaiye daire başkanlığında görev yapmaktayım.Ortaokul mezunuyum ve 5in 9 unda yandan gidiyorum.Benim gibi olan arkadaşlara zamanında daire başkanımız bir derece vermiştir.Şuan ki daire başkanımız konu ve dilekçe hakkında bilgi sahibi değildir.Sizden rica nasıl bir dilekçe yazarız veya derece alırım.Yol gösterirseniz çok sevinir ve duacınız olurum.Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre ortaokul mezunu memurlar 5. Derecenin son kademesine kadar yükselebilmekte.

657 sayılı Kanunun 37. Maddesi:

"Bu kanun hükümlerine göre öğrenim durumları, hizmet sınıfları ve görev unvanları itibariyle azami yükselebilecekleri derecelerin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazanan ve son sekiz yıllık süre içinde herhangi bir disiplin cezası almayanların kazanılmış hak aylıkları kadro şartı aranmaksızın bir üst dereceye yükseltilir."

657 sayılı Kanunun geçici 36. Maddesi:

"B) Bu maddenin yayımı tarihinden önceki son altı yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlardan 37 nci maddede yer alan bir üst dereceye yükseltme uygulamasından yararlanmamış olanlar hakkında, bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla değiştirilen 37 nci maddenin değişiklikten önceki hükmü uygulanır. Bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla değiştirilen 37 nci maddede yer alan sekiz yıllık süre, ilk sekiz yıllık dönem için, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki;

a) Son beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için üç yıl,

b) Son dört yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için dört yıl,

c) Son üç yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için beş yıl,

d) Son iki yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için altı yıl,

e) Son sicil notu doksan ve daha yukarı olanlar için yedi yıl,

olarak uygulanır."

Yukarıdaki maddeleri de belirterek kazanılmış hak aylık derecenizin bir üst dereceye yükseltilmesi için kurumunuza dilekçe ile başvurabilirsiniz. Kurumunuz maddelerdeki şartları taşıyıp taşımadığınızı değerlendirerek karar verecektir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam