Kalkınmada öncelikli yerde sözleşmeli çalıştığım süre için kademe alamaz mıyım?

30/07/2018 10:52:00
Yazdır

Soru

İyi günler ! Ben kalkınmada birinci derece öncelikli bölgede 06 Şubat 2013 tarihinde 4/B li olarak çalışmaya başladım, aynı sene 15 Ekim 2013 tarihinde kadrolu oldum. Normal kadro derecem Şubat aylarında geliyor fakat kalkınmada birinci derece öncelikli bölgede 2 sene üst üste çalışmadan kaynaklı gelen derece Ekim ayından sonra geliyor hatta bakanlıktan onaylanarak gelmesi Aralık ayının sonunu bulduğu için geriye dönük giriş yapılamıyor. Kanunun ilgili maddesinde sözkonusu bölgede fiili olarak çalışılan süreden bahsediyor ama sözleşmeli olarak çalıştığımız yaklaşık 8 aylık süre neden sayılmıyor. Bu konuda bilgi sahibiyseniz ve cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64. Maddesi:

"Madde 64 - Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir.

Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır.

72 nci madde gereğince belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburi olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir. Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz.

Bu maddede belirtilen şartları haiz her sınıf ve derecedeki memurlar, hak kazandıkları tarihten geçerli olmak üzere ve başkaca bir işleme gerek kalmaksızın bir ileri kademeye ilerlemiş sayılırlar."

150 seri nolu Devlet Memurları Genel Tebliğinde konu ayrıntılı açıklanmış.

Sonuçta,

1-Atama ve yer değiştirmeye tabi memurlardan

2-Kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara

3-Başarılı geçirdikleri her iki yılın karşılığında dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi daha verilmektedir.

Sözleşmeli personel olarak çalıştığınız sürelerde 657 sayılı Kanunun 72. Maddesi kapsamında atama ve yer değiştirmeye tabi memur değildiniz. Bu nedenle sözleşmeli olarak geçen 8 aylık sürenin kalkınmada birinci öncelikli yerlerde çalışanlara kademe verilmesi verilmesinde değerlendirilemeyeceğini düşünüyoruz.

Bu soru 6,839 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam