Ebe, hangi bölümde okursa nakil isteyebilir?

16/11/2009 11:49:00
Yazdır

Soru

sağlık sektöründe ebe olarak çalışan birisi eğitim durumundan başka bir şehire geçiş yapabilmek için 4 yıllık olarak hangi bölümleri yazabilir hemşirelik dışında hangi bölümü yazarak eğitim durumundan geçiş yapabilir

Cevap

Kadrolu memur olarak çalışan çağlık personelinin hangi durumlardan nakil isteyebileceği Sağlık Bakanlığı Atama ve nakil yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Söz konusu yönetmelikte, temel olarak eş ve sağlık durumu özürleri düzenlenmiştir.

Ancak yönetmeliğin 21. maddesinde Olağanüst ve özel durumlada yer değişikliği başlıklı 21. maddesinde, idarenin takdirinde olmak üzere, bazı nakil durumları daha düzenlenmiştir. Bunlar şu şekildedir:

- Genel hayatı etkileyen savaş, sıkıyönetim, olağanüstü hal ilanı, salgın hastalık ve doğaln afetler
- Deprem, su baskını ve yangın gibi doğal afetler sebebiyle kendisi veya bakmakla yükümlü olduğu aile ferdi maddi veya manevi zarar görenler,
- Can güvenliğinin tehlikeye düşmesi ve boşanma
- zorunlu yer değiştirmeye tabi personelin emekli olması
- Eşi şehit ve malul gazi olanlar
- Eşi öğretim üyesi olanlar veya TUS gereğince üniversitelerde uzmanlık veya yan dal uzmanlık görenler,
- Personelin sağlıkla ilgili bir alanda en az dört yıllık lisans öğrenimi gördüğünü belgelemesi

Yukarıdaki maddelerden son bölümde yer alan düzenlemeden de görüleceği üzere, yönetmelik sadece "sağlıkla ilgili bir alanda en az dört yıllık lisans öğrenim" demiştir. Hangi bölümlerin sağlıkla ilgili bir bölüm hangilerinin sağlıkla ilgili bir bölüm olmadığına YÖK karar vermektedir. Bu şartı yerine getirenler mğrenim süreleriyle sınırlı olmak üzere ve boş kdro bulunmak kaydıyla nakil talebinde bulunabilmektedir. Personelin nakil talebi, Sağlık Bakanlığınca uygun bulunması halinde yerine getirilmektedir. Ancak boş kadro bulunması ve sağlıkla ilgili bir bölüm okunması halinde, Sağlık Bakanlığının yapılan talebi reddetmesi ortada çok ciddi bir "hizmet gereği" olması gerekmektedir. Aksi halde dava açılması durumunda, Sağlık Bakanlığı davayı kaybedecektir.

 

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam