10 günlük aday memur, askere gidebilir mi?

29/06/2010 17:08:00
Yazdır

Soru

iyi günler sorum: memur olarak işe başlayıp henüz asaletimizi almadan askere gidebilirmiyiz. eğer gidersek işle ilgili bir sıkıntı yaşarmıyım askerlik dönüşü. kadrolu olarak işe başlayacam ve aralık 2010 da da tecilim bitiyor. şimdiden teşekkür

Cevap

657 sayılı Kanunun konuya ilişkin maddeleri şu şekildedir:

SİLAH ALTINA ALINMA:

Madde 81 - Hazarda ve seferde muvazzaflık hizmeti dışında silah altına alınan Devlet memurları, silah altında bulundukları sürece izinli sayılırlar.

MUVAZZAF ASKERLİĞE AYRILAN MEMURLARIN TERHİSLERİNDE GÖREVE BAŞLATILMALARI İLE MUVAZZAF ASKERLİKTE GEÇEN SÜRELERİN KADEME VE DERECE İNTİBAKLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ:

Madde 83 - (Değişik madde: 12/05/1982 - 2670/26 md.)

Devlet memuru iken muvazzaf askerlik hizmetini yapmak üzere silah altına alınanlardan askerlik görevini tamamlayıp memuriyete dönmek isteyenler, terhis tarihinden itibaren 30 gün içinde kurumlarına başvurmak ve kurumları da başvurma tarihinden itibaren azami 30 gün içinde ilgilileri göreve başlatmak zorundadırlar.

DEĞERLENDİRME

Bu maddeler hem aday hem de asil memurlar hakkında uygulanmaktadır. Dolaysıyla, memuriyete girmiş ve 10 gün dahi görev yapmış birisi askerlik vakti geldiğinde, kurumunun bilgisi dahilinde aylıksız izinli sayılarak askere gidebilmekte ve askerlik dönüşünde de memuriyet görevine başlayabilmektedir.

Bu soru 47,249 defa okundu. 34 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam