Aile sağlık elemanı özür durumundan nakil isteyebilir mi?

23/03/2011 15:45:00
Yazdır

Soru

Mrb ben aile sağlığı merkezinde aile sağlığı elemanı olarak görev yapıyorum. eş durumu tayını için aile hekimliğinden istifa edip toplum sağlığına geçmem gerekir mı? yoksa direkt bu konumdayken es durumu olur mu? teşekkürler....

Cevap

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin Ekinde yer alan “Aile Hekimliği Uygulamasında Atama ve Nakillerle İlgili Usul ve Esaslar” ile ilgili düzenlemenin Çeşitli Hükümler başlıklı 6 ıncı maddesinin ilk paragrafında “Aile hekimi veya aile sağlığı elemanın bu Yönetmelikte düzenlenen hükümler dışında özür durumu gibi farklı nedenlerle naklen ataması yapılamaz. Bu konumdaki personel memur olarak görev yaparken sözleşmeli statüye geçmiş ise, memuriyete tekrar dönmeden tayin talebinde bulunabilir veya bu Yönetmelikteki düzenlemeye göre sıralamaya girebilir.” Hükmü yer almaktadır.

Sözü edilen yönetmelikte eş durumu ile ilgili her hangi bir düzenleme bulunmamakta olup, özür durumu (eş durumu, sağlık nedenleri gibi) nakilleriyle ilgili olarak ise Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 18 inci ve devamı maddelerinde düzenlenme yapılmıştır.

Dolayısıyla, zikredilen yönetmelikler çerçevesinde aile sağlığı elemanlarının özür durumu (Eş durumu, sağlık nedenleri vb) nedenleriyle nakil talepleri mümkün olmamaktadır. Ancak, söz konusu personelden memur olarak görev yapıp da sözleşmeli statüye geçenlerin tayin talepleri kabul edilmekte olup, aile sağlığı elemanlarının eş durumu nedeniyle nakil gerçekleştirebilmesi için Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 20 inci maddesinde düzenlemesi yapılan, eş durumu nedeniyle atamaya ilişkin şartlara durumu uygun olanların, toplum sağlığına geçişden sonra söz konusu atama talebinde bulunmaları uygun olacaktır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam