Haftada 3 gün başka kasabada görevlendi​rilen öğretmenin harcırahı

25/09/2012 11:13:00
Yazdır

Soru

Merhaba.

Ben Nevşehir merkez ilçeye bağlı olan bir köyde görev yapan branş öğretmeniyim.

Kendi isteğimle merkez ilçeye bağlı olan bir kasaba okuluna haftada üç gün görevlendirildim.

Yani iki gün kendi okulumun bulunduğu köye, üç gün de görevlendirildiğim kasaba okuluna gitmem gerekiyor.

Görevlendirildiğim kasaba okulu için "Geçici görev gündeliği" alabilir miyim?

Alabiliyorsam nasıl başvuru yapmalıyım?

Teşekkürler

Cevap

6245 sayılı Harcırah Kanunun “Muvakkat vazife harcırahı (Yol masrafı ve yevmiye)”başlıklı 14 üncü maddesinde “Aşağıda gösterilen memur ve hizmetlilere muvakkat vazife harcırahı olarak yol masrafı ile yevmiye verilir ve hamal (Cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) bagaj ve ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları da ayrıca tediye olunur:

1. Birinci maddede yazılı kurumlara ait bir vazifenin ifası maksadiyle muvekkaten yurt içinde veya dışında başka bir yere gönderilenlere;

2. Yeni ve eski memuriyetlerine mütaallik bir meseleden dolayı bu kanuna tabi kurumlarca açılan bir dava sebebiyle sanık veya davalı olarak (İşten el çektirilmiş olsun veya olmasın) başka bir yere gönderilenlerden lehinde netice hasıl olanlara;

3. Memuriyet merkezlerinin bulunduğu mahal dışındaki bir vazifeye vekaleten gönderilenlere;

4. Fiilen oturduğu mahalden gayrı bir yere açıktan vekaleten gönderilenlere (yalnız gidiş ve dönüşleri için);

5. (Değişik: 12/1/1959 - 7187/1 md.) Muvakkat kaza salahiyeti ile gönderilenlere.” İle “Memuriyet mahalli dışına gönderilenlerin gündeliği” başlıklı 39 uncu maddesinde “Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere gönderilenlere gündelik verilmez. Geçici bir görevle memuriyet mahalli dışındaki bir yere gönderilenlerden, buralarda ve yolda öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği zamanlarından birini geçirenlere 1/3, ikisini geçirenlere 2/3 oranında ve geceyi de geçirenlere tam gündelik verilir.” hükümleri yer almaktadır.

Geçici görev yolluğu nasıl hesaplanır?

Geçici görevle gönderilen memura kaç günlük yevmiye verilir?

Ayrıca; 6245 sayılı Harcırah Kanunun 3 maddesinde (g) ve (h) bentlerinde “g.Memuriyet mahalli: Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri;

h. Başka yer: Yukarıda (g) fıkrasında yazılı memuriyet mahalli dışındaki yerleri;” ifadede edeceğii hükümleri yer almaktadır.

Harcırah'ta, ikamet mahalli ne demektir?

Geçici Görev Yolluğu

Yukarıda yer verilen hükümler uyarınca kurumsal bir görevi yerine getirmek amacıyla başka bir yere görevlendirilenlere, Harcırah kanununu tanımlar başlıklı 3 üncü maddesi çerçevesinde tanımlanmış memuriyet mahalli dışına görevlendirilmiş olmanız halinde, geçici bir görev ile gittiğiniz köy il belediye sınırları içinde değil ise yani; belediyenin hizmet alanı dışında ise geçici görev harcırahı ödenmesi önünde kanuni bir engel bulunmamaktadır.

Belirtilen şartları taşıyor olmanız halinde görevlendirme yazınız ile idareye harcırahınızın ödenmesi hususunda müracaat etmeniz mümkün bulunmaktadır.

Yolluksuz geçici görevlendirme mümkün mü?

Geçici görev harcırahında son durum nedir?

Harcırahlarla İlgili Sorunlar ve Çözümleri

Geçici görev harcırahında eski alışkanlıklar

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam