DSİ'de teknikerim. KOP'a geçersem maaşım artar mı?

21/01/2013 11:38:00
Yazdır

Soru

DSİ ... bölge müdürlüğünde tekniker olarak görev yapıyorum. Evliyim eşim çalışmıyor. 17 yıllık memurum. 3 çocuğum var. Birisi 17 yaşında lisede okuyor. Birisi 11 yaşında ortaokula gidiyor. Birisi ise henüz 6 yaşında okula gitmiyor. 2600 tl maaş alıyorum. Şayet kalkınma bakanlığına bağlı kop başkanlığına geçiş yapmış olsam şu an itibariyle ne maaş alırım. KOP başkanlığında ücret farklılığı var mı? Orada takriben ne kadar maaş alırım. Bilgi verirseniz çok sevinirim.

Cevap

3/6/2011 tarihli ve 642 sayılı Doğu Anadolu Projesi, Doğu Karadeniz Projesi Ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlıklarının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Personel Başlıklı 5 inci maddesinde “(1) Başkanlıkların personeli 657 sayılı Kanuna tâbidir.

(2) (Mülga: 11/10/2011-KHK-666/1 md.)

(3) Ayrıca, özel bilgi ve ihtisası gerektiren konularda kadro aranmaksızın ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın yerli ve yabancı uzmanlar Başkanlıklarda sözleşmeli olarak çalıştırılabilir. Bunlar 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılır. (Ek cümle: 8/8/2011-KHK-649/38 md.) Bunlara ödenecek ücretin net tutarı, birinci dereceli Uzmana ödenen aylık ortalama net tutarı aşmamak üzere Kalkınma Bakanı tarafından tespit edilir.

(4) üçüncü fıkralara göre çalıştırılacakların sözleşme usûl ve esasları, ücret miktarı, her çeşit ödemeleri ve üçüncü fıkrada belirtilen personelin atama usûl ve esasları ile personele ilişkin diğer hususlar Bakanlar Kurulunca tespit edilir.

(5) 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I) sayılı cetvelde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, (II) sayılı cetvelde yer alan özel bütçeli idareler, iktisadî devlet teşekkülleri ve kamu iktisadî kuruluşları ile bunlara bağlı kuruluşlar ve müesseselerde çalışanlar, yedinci fıkrada belirtilen nitelikleri taşımak kaydıyla, Başkanlıklarda sözleşmeli olarak istihdam edilebilir. Başkanlıkların bu konudaki talepleri, ilgili kurum ve kuruluşlarca öncelikle sonuçlandırılır. Bu personel ilgili kurumundan aylıksız izinli sayılır. İzinli oldukları sürece memuriyetleri ile ilgili özlük hakları devam ettiği gibi, bu süreler terfi ve emekliliklerinde hesaba katılır. Terfileri başkaca bir işleme gerek kalmaksızın süresinde yapılır.

(6) Ayrıca, beşinci fıkrada belirtilen kurumlarda görevli personel; aylık, ödenek, her türlü zam ve tazminatlar ile diğer malî, sosyal hak ve yardımları kurumlarınca ödenmek kaydıyla geçici olarak Başkanlıklarda görevlendirilebilir.

(7) (Ek: 8/8/2011-KHK-649/38 md.) Başkanlıklarda bu maddede belirtilen usullere göre çalıştırılacak uzman personel; en az dört yıllık fakülte ya da yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olanlar arasından istihdam edilir.”hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hüküm uyarınca KOP Başkanlığında 642 sayılı KHK nin 5 inci maddesi uyarınca iki tip personel bulunmaktadır:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personel, yani Devlet memurları.

2-Sözleşmeli personel.

Personelin çalışma usul ve esasları Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilecektir.

Ücretleri 1 inci dereceli uzmanın aylık ortalama maaşını geçmemek üzere Kalkınma bakanı tarafından belirlenecektir.

Kamuda kadrolarda istihdam edilen uzmanlar kariyer ve kariyer olmayan uzmanlar olarak ikiye ayrılmaktadır. Söz konusu uzmanların ücretleri de farklılık arz etmektedir. Kariyer uzmanların maaşı yüksek diğer uzmanların maaşı düşüktür.

Sözleşmeli istihdam edilecek personelin en az dört yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezun olması gerekmektedir.

3- Kurumlarından aylıksız izinli sayılarak sözleşme yapılan personel.

4- Aylık ve ücretleri ile her türlü özlük haklarını kurumlarından alarak geçici görevlendirilen personel.

Yukarıda yer verilen açıklamalar gereğince;

1- KOP memur kadrolarına atanmanız halinde (Tekniker olarak) kurumunuzda aldığınız maaşı alırsınız.

2- Şartları taşımanız halinde sözleşmeli atanırsanız.

Kariyer uzman esas alınarak sözleşeme ücreti belirlenecek olursa kariyer uzmanların aylık ortalama maaşları(eşi çalışmayan 3 çocuklu) yaklaşık 4350TLdir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam