Disiplin affı olumsuz sicilden alınmayan kademeyi kazandırmaz.

08/05/2013 00:05:00
Yazdır

Soru

Merhabalar,
TSK'de görevli sivil memurum. 2001 yılında olumsuz sicil nedeniyle 657 sayılı kanunun 64. maddesine göre kademe ilerlemesi yapamadım ve 1 yıl kademe ilerlememe cezası aldım. 5525 sayılı kanun gereğince cezam sicilimden silindi ancak kadememi geri alamadım. Acaba 5525 sayılı kanun gereği kadememi geri almam gerekmez mi?
Teşekkür ederim.

Cevap

22/6/2006 tarihli ve 5525 sayılı Memurlar İle Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun ile kapsama dahil memurların istisna dışındaki disiplin cezaların af etmiştir.
657 sayılı Devlet memurları Kanun hükümleri uyarınca disiplin cezası ve mülga 64 üncü madde uyarınca olumsuz sicil almak suretiyle kademe ilerlemesi yapamamak farklıdır.
5525 sayılı Kanun bir sicil affı içermemektedir.

Disiplin affına dair Kanun Resmi Gazetede yayımlandı

Disiplin Affı Yürürlüğe Girdi

Disiplin Cezalarının Affı ile İlgili Genelge yayımlandı

Devlet memuru yaptığı bir fiil veya hareketten dolayı bir disiplin cezası alabilir ancak bu durum olumsuz sicil almasını gerektirmemektedir. 657 sayılı Kanunun sicile ilişkin mülga hükümleri uyarınca olumsuz sicil alabilir fakat disiplin cezası almaz.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; Disiplin affından faydalanan devlet memurunun olumsuz sicil sebebiyle alamadığı kademe ilerlemesini geri kazandırmaz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam