Doktora ve yüksek lisans bitiren mühendis haklarını alabilir mi?

06/04/2015 00:31:00
Yazdır

Soru

İyi günler sayın memurlar.net yetkilisi.
Size sorum ben teknik eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği mezunuyum ve kamuda elektrik teknisyeni olarak görev yapmaktayım.
LYS sınavına girerek Enerji sistemleri Mühendisliği bölümünü kazandım ve okumaya başladım bir dönem okuduktan sonra aynı üniversitede Enerji Sistemleri Mühendisliğinin Yüksek Lisansına Teknik Öğretmen diplomam ile girdim.
Sorum şu ben lisans okumayı bırakıp yüksek lisansı bitirdiğimde mühendisin almış olduğu özel hizmet tazminatı oranını alabilir miyim ve unvan değişikliği sınavına girerek mühendis kadrosuna geçmem mümkün mü?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Cevap

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun değişik 43 üncü maddesinin (b) bendi hükmü uyarınca yükseköğrenim görenlerin kazandıkları unvanların aynı ve elde edilen hakların eşdeğer sayılması hususunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yetkili kılınmıştır.
Yükseköğretim Kurulu unvanların lisans öğrenimleri belirlendiği yüksek lisan ve bilim doktora eğitiminin lisan eğitimi ile elde edilen unvanları kazandırmayacağı kararlaştırmıştır.

Unvanın lisans eğitimi ile alınacağına ilişkin Devlet Personel Başkanlığı görüşü

Yüksek lisans unvan kazandırır mı?

Yükseköğrenim Mezunlarının Aldıkları Unvanlar

Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca; Enerji sistemleri Mühendisliği bölümünü bitirmeden bu alanda Yüksek Lisans diploması almaya hak kazanmak, mühendis unvanını kullanmanızı ve mühendisin zam ve tazminatından faydalanmanızı sağlamaz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam