4/B'li sözleşmeli personel iş sağlığı uzmanı olarak görevlendirilebilir mi?

06/06/2016 12:49:00
Yazdır

Soru

Merhabalar, kamu kurumunda 4/b istihdam edilmekteyim. 01.07.2016 tarihinde kamu kurumlarında isg uzmanlığı zorunlu olduğunda görevlendirme ile bu görevi ifa edebilir miyim. Şartlara göre ünvan geçişi yapılabilir mi?

Cevap

20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun "İşyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları" başlıklı 8 inci maddesi şu şekildedir:

"(7) Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı olma niteliğini haiz personel, gerekli belgeye sahip olmaları şartıyla asli görevlerinin yanında, belirlenen çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda veya ilgili personelin muvafakati ve üst yöneticinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilir. Bu şekilde görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır. Bu ödemeden damga vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılmaz. Bu durumdaki görevlendirmeye ilişkin ilave ödemelerde, günlük mesai saatlerine bağlı kalmak kaydıyla, aylık toplam seksen saatten fazla olan görevlendirmeler dikkate alınmaz."

Söz konusu hükümde yer alan "Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı olma niteliğini haiz personel," ibaresinde; memur, sözleşmeli, geçici personel, işçi veya farklı bir statü ayrımı yapılmamıştır.

Bu nedenle, kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli personel çalıştırılanların, iş güvenliği uzmanı olma niteliğini haiz ve gerekli belgeye sahip olmaları halinde, iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilmesi mümkün bulunmaktadır.

Bu soru 11,101 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam