Farklı kariyer uzmanlığa atanan ilave dereceden yeniden faydalanabilir mi?

17/08/2016 00:02:00
Yazdır

Soru

Merhaba. Bir kamu kurumunda kariyer meslek kadrosunda yardımcı olarak çalışıyorum. Daha önce başka bir kamu kurumunda yine kariyer meslek kadrosunda çalıştım. Önceki kurumumda yeterliliği aldıktan sonra yeniden KPSS 'ye girerek şu anki kurumuma atandım. Her iki kadro da 657 sayılı kanunun 36/11 de tanımlı kadrolar. Önceki kadromda yeterliliği alınca 1 derece yükselmesi yapıldı, şu anki kurumumda yeterliliği alınca yeniden 1 derece yükselmesi yapılacak mıdır?
Teşekkürler.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 ncı maddesinde hizmet sınıfları sayılmış olup, anılan maddenin ortak hükümler başlıklı bölümünün ( A) sınıflar itibariyle öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecek derece ve kademeler tespit edilmiştir. Mezkur maddenin A bendinin 11 inci fıkrasında "Mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınan; Başbakanlık, Bakanlık, Müsteşarlık ve bağımsız genel müdürlükler müfettiş yardımcıları ile bağlı müfettiş yardımcıları ve Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş yardımcıları, Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcıları, Başbakanlık Uzman Yardımcıları, Adalet Uzman Yardımcıları, Dışişleri Uzman Yardımcıları, İçişleri Uzman Yardımcıları, Milli Savunma Uzman Yardımcıları, Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcıları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcıları, Vakıf Uzman Yardımcıları, Tapu ve Kadastro Uzman Yardımcıları, Devlet Personel Başkanlığı Devlet Personel Uzman Yardımcıları,....
özel yeterlik sınavı yönetmeliklerine göre yapılacak yeterlik sınavlarında başarı göstererek Müfettişliğe, Kaymakamlığa, Başbakanlık Uzmanlığına, Adalet Uzmanlığına, Dışişleri Uzmanlığına, İçişleri Uzmanlığına, Milli Savunma Uzmanlığına, Yükseköğretim Kurulu Uzmanlığına, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığına, Vakıf Uzmanlığına, Tapu ve Kadastro Uzmanlığına, Devlet Personel Uzmanlığına,....
sınavla girilmesi şart koşulan bir dereceye atanmaları sırasında ve bir defaya mahsus olmak üzere haklarında ayrıca bir derece yükselmesi uygulanır."
ifadesi bulunmaktadır.

Mezkur hükümde yer alan "bir defaya mahsus olmak üzere" ibaresi sebebiyle anılan fıkradan ancak bir defa faydalanma imkanı bulunmaktadır.

Anılan hüküm ve açıklamalar uyarınca; 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin A bendinin 11 inci fıkrasında Kariyer uzmanlığa atanma sırasında ilave bir dereceden faydalanan memur farklı bir kariyer mesleğe atanma sırasında yeniden bir derece ilaveden faydalanmasının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.

Bu soru 6,891 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam