Babalık iznimi doğumdan önce kullanmam mümkün mü?

03/12/2017 16:18:00
Yazdır

Soru

Babalık iznimi doğumdan önce kullanmam mümkün mü?

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. Maddesi:

"B) Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hallerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir."

"C) (A) ve (B) fıkralarında belirtilen haller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde, mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret halinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usulle on gün daha mazeret izni verilebilir. Bu takdirde, ikinci kez verilen bu izin, yıllık izinden düşülür."

Babalık izni doğuma bağlı bir mazeret izni olduğundan, bu iznin doğum öncesinde kullanılmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz.

Ancak eşinizin doğum yapacak olmasını belirterek 104/C maddesine göre mazeret izni talep edebileceğinizi değerlendiriyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam