Üstün başarı belgesi aldım, ödül teklifim yapıldı ancak hala verilmedi

04/12/2017 10:35:00
Yazdır

Soru

İyi günler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 122. Maddesi hükmü doğrultusunda 3 defa Başarı Belgesi aldığım için Üstün Başarı Belgesi aldım. 20/06/2017 tarihinde Ödül teklifim yapıldı. Ancak; hala ödül verilmedi. Buna göre;

Soru 1-Birileri bu teklifi sümenaltı yapmış olabilir mi? Çünkü sorduğumda ilgililerden çelişkili ve mantıksız cevaplar alıyorum.

Soru 2-Hakkımı nasıl arayabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Soru 3-Hic verilmemesi söz konusu olabilir mi?

Teşekkür ederim.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 122. Maddesi:

"Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları tespit edilen memurlara, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından başarı belgesi verilebilir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli Devlet memurları için Milli Savunma Bakanı bu yetkisini devredebilir. Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir.

Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi halinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200'üne kadar ödül verilebilir.

Bu maddeye göre bir mali yıl içinde ödüllendirileceklerin sayısı, kurumun yılbaşındaki dolu kadro mevcudunun binde onundan, Gümrük Müsteşarlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadroları için binde yirmisinden fazla olamaz. Yıl içinde ödüllendirilen personel sayısı kurumlarınca izleyen yılın Ocak ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Kamu kurum ve kuruluşları yürütmekte oldukları hizmetlerin özelliklerini göz önünde bulundurarak memurlarının başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınmak kaydıyla, değerlendirme ölçütleri belirleyebilir."

Maddeye göre üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilmesi zorunlu gözükmektedir. Ancak üstün başarı belgesi verilenlere ödül verilmesi merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesine bağlıdır. Yani bu konuda bir zorunluluk bulunmuyor, uygun görülmesine bağlı ki zaten bir yıl içinde ödüllendirilebileceklerin sayısı da kotayla (Kanunun üçüncü fıkrası) sınırlıdır.

Sonuçta üstün başarı belgesi alsanız da ödül verilmemesi söz konusu olabilir. Ancak işlemin ne aşamada olduğu konusunda kurumunuza bilgi edinme başvurusunda bulunabileceğinizi düşünüyoruz.

Bu soru 18,781 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam