4/c den 4/b ye geçen personelin yükselme hakkı var mıdır?

14/04/2018 23:25:00
Yazdır

Soru

4/c den 4/b ye geçen personelin kurum içi yükselme sınavlarıyla yükselme hakkı olacak mı? Örneğin İdari Büro Görevlisi iken açılan bir sınavla diplomadaki Mühendis unvanı içeren kadroya geçebilecek midir?

Cevap

Kamuda görevde yükselme ve unvan değişiklikleri Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğe göre kurum içi sınavlarla yapılmakta. Ama yönetmeliğin kapsamında memurlar bulunuyor.

4/c den 4/b ye geçiş 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun geçici 43. Maddesiyle olmuştur. Burada konu hakkında herhangi bir husus bulunmuyor.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 4. Maddesi:

"Unvan değişikliği

Ek Madde 4 - (Ek: 2/3/2009-2009/14799) Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür"

657 sayılı Kanunun geçici 43. Maddesi sonucu idari büro görevlisiyken mühendis pozisyonuna geçişiniz kurum içi sınavla değil diğer 4B lilerde olduğu gibi ilk defa alım prosedürüyle (KPSS) mümkün gözüküyor.

Bu soru 10,630 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam