Mesleki üst öğrenim bitirmeyen teknisyen hangi zam puanını alır?

17/04/2018 14:09:00
Yazdır

Soru

Tekniker kadrosundayim. Sonradan AÖF Kamu Yönetimini bitirdim. Maas hesaplama Robotundaki hesaplamada yan ödemede 2100 verisine nereden ulasabilirim ve 2100 yan ödemeyi alabilirmiyim.? Mutemetlik ödemiyor.

Tekniker ön lisans mezunu =Yan Ödeme Ayligi= 2,050

Tekniker lisans mezunu =Yan Ödeme Ayligi= 2,100

Cevap

17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının 4 üncü maddesinin (e) fıkrasında 'Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez.' hükmü yer almaktadır.

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, teknik hizmetleri sınıfında "Tekniker" kadrosunda iken, mesleki bir üst öğrenim olarak kabul edilmeyen Kamu Yönetimi bölümünü bitirmiş olmanızdan dolayı, Tekniker unvanının yükseköğrenim mezunlarına ait zam ve tazminattan faydalanamazsınız.

Bu nedenle: yan ödeme puanınız teknik hizmet sınıfında atanabileceğiniz mesleki bir üst öğrenimi bitirene kadar mezun olduğunuz lise teknik ise 7 nci sırada yer alan, normal lise ise 8 inci sırada yer alan puanlar üzerinden olması gerekmektedir. Size tavsiyemiz teknik hizmet sınıfında mesleki üst öğrenim kabul edilen bir bölümü okumanızdır.

7 Lise dengi mesleki teknik okul mezunlarından kendi ihtisas dallarında;

a) 5 yıla kadar hizmeti olanlara............................. : 525 - 425 -

b) 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara.................. : 525 - 525 -

8 Kadroları bu sınıfa dahil diğer personelden kendi ihtisas dallarında;

a) 5 yıla kadar hizmeti olanlara............................. : 500 - 425 -

b) 5 yıl ve daha fazla hizmeti olanlara.................. : 500 - 525

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam