Devlet hastanesi laboratuvarı personelinin özel hizmet tazminatı

30/04/2019 12:49:00
Yazdır

Soru

Biz devlet hastanesi laboratuvarı çalışanları olarak memurlar net ın maaş robotu aracılığı ıle kıyasladığımız masamızın laboratuvar çalışanlarının olması gereken özel hizmet tazminatı oranında olmadığını gördük.
Bize verilen özel hizmet tazminatı teknikerlerde 90 puan biyologlarda 97 puan olarak uygulandığını gördük.
Maaş robotunda ıse teknikerlere 97 puan biyologlara 110 puan varıldığını gördük.
Aradaki farkın neden hangi yasaya göre olduğunu kendi maaş mutemedimize sormamıza rağmen bu konuda kılgı şahabı olmadıklarını suankı uygulamanın doğru olduğu konusunda ısrar ettiler.
Bize bu konuda yasal dayanağı ile birlikte bizi bılgılendırmenızı rica ederiz. teşekkür ederiz.

Cevap

17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararına ekli II Sayılı Cetvelde F-Sağlık Hizmetleri bölümünün 5 inci maddesinde;

"5) Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatında; Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuarlarında; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı Araştırma Enstitüleri, Islah Kurumları ve Bölge Laboratuarlarında (İl laboratuarları hariç); Adli Tıp Kurumunda;Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda; Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuarlarında görevli mesleki sağlık yüksek öğrenim görmüş sağlık personelinden;
a) Öğrenim süreleri en az 4 yıl olanlardan;
-1-4 derecelerden aylık alanlar ....................... : 110
-Diğer derecelerden aylık alanlar ................... : 106
....."

6 ncı maddesinde ise;
"6) Yukarıda sayılmayan sağlık personelinden;
a) Mesleki yüksek öğrenim görmüş sağlık personeli;
1) Öğrenim süreleri en az 4 yıl olanlardan;
-1-4 derecelerden aylık alanlar ....................... : 97
-Diğer derecelerden aylık alanlar ................... : 94
....."
düzenlemesi yer almaktadır.

Söz konusu düzenlemeye göre aynı unvanda çalışılan personel için görev yerine göre özel hizmet tazminatı değişiklik göstermektedir. Şu anda görev yapmış olduğunuz hastaneye ait laboratuar düzenlemede sayılmadığı ve sadece Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Laboratuar sayıldığından özel hizmet tazminatı oranı olarak 110 değil 97 oranından faydalanabilirsiniz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam