Tekniker, ÇEKO'yu bitirirse özel hizmet tazminatı 130 oranından ödenir mi?

17/09/2020 12:41:00
Yazdır

Soru

Teknik hizmetler sınıfında çalışan bir tekniker. Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler bölümünden lisans olarak bitirirse ekonomist sayılır mı, özel hizmet tazminatı yüzde 130 olarak ödenir mi?

Cevap

17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının 4 üncü maddesinin (e) fıkrasında 'Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez.' hükmü yer almaktadır.

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, teknik hizmetleri sınıfında "Tekniker" kadrosunda iken, mesleki bir üst öğrenim olarak kabul edilmeyen Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü bitirmiş olmanızdan dolayı, ekli II Sayılı Cetvelde E-Teknik Hizmetleri bölümünün 1 inci maddesinin (c) bendindeki unvanlara ait özel hizmet tazminatından faydalanamazsınız. Size tavsiyemiz teknik hizmet sınıfında mesleki üst öğrenim kabul edilen bir bölümü okumanızdır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam