İşçiyken kullanamadığım izinleri sözleşmeliye geçince kullanabilir miyim?

12/06/2018 23:39:00
Yazdır

Soru

Bir üniversitede 4dli olarak çalışırken, başka bir üniversiteye 4bli olarak atandım. 4dli iken kullanmadığım yıllık iznimi 4bde kullanabilir miyim? Teşekkürler

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 B maddesi sözleşmeli personel, 4 D maddesi işçilerdir. İşçiler İş kanununa tabidir.

4B çalışanlar 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalışmaktadır.

Esasların 9. Maddesi:

"160 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde sayılan kurumlarda Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir."

Sözleşmeli çalışma ve işçilik farklı mevzuata tabi olduğundan izin gibi hakların devretmeyeceğini düşünüyoruz. Yani bizce işçiyken kullanamadığınız izinleri sözleşmeliyken kullanamazsınız. Ancak işçilikte geçen süreleriniz sözleşmeliyken yıllık izin hesabında değerlendirilecektir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam