Bedelli askerlik süresinde yıllık izin, hastalık izni alabilir miyim?

01/08/2018 22:10:00
Yazdır

Soru

Merhabalar

Belediyede sözleşmeli mühendisim. yıllık izine ayrılarak yada kalan iznime ek rapor alarak bedelli askerlik süresini tamamlayabilir miyim. aynı anda hemde ücretli izinde yıllık izinde olup aynı zamanda askerlik görevimi icra etmemde sakıncası var mıdır

Cevap

TBMM'de kabul edilen Askerlik Kanunu İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle bedelli askerlik imkanı getirildi.

Maddedeki sorunuzla ilgili hüküm:

"Bu madde hükümlerinden yararlananlar temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli sayılırlar."

Yıllık izin ve hastalık izni ücretli izinlerdir. Ama madde bedelli askerlik yapan memurların temel eğitim sırasında doğrudan aylıksız/ücretsiz izinli sayılacağını kabul etmiş gözüküyor.

Buna göre 21 günlük askerlik temel eğitimi sırasında aylıksız izinli sayılacağınızı, yıllık izin ya da hastalık izni kullanamayacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam