Sözleşmeliyim, icra katipliğine geçmek istersem 1 yıl beklemem gerekir mi?

17/08/2018 14:02:00
Yazdır

Soru

iyi günler ben 4/b sözleşmeli destek personeli aşçı olarak çalışmaktayım. Adalet bakanligi sözleşmeli icra katipligi alimlarina basvurdum. Kazanmam durumunda 1 yil bekleme suresine tabimiyim? Yoksa üst bir unvan oldugu icin hemen gecebilirmiyim. Bu konuda kimsenin net bilgisi yok forumlarda hep cevapsiz kalan bir soru yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler...

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1. Maddesi:

"Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

b) (Değişik: 14/05/2018-2018/11809) Öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlardan,

tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler."

Sonuçta icra katipliği öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen bir unvan olmadığından istifa etmeniz halinde 1 yıl bekleme süresine tabi olacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam