Kariyer uzman bakanlık il müdürü atanabilir mi?

24/11/2018 12:13:00
Yazdır

Soru

Merhabalar

Bakanlik merkezinde kariyer uzmanı olarak görev yapan ve 10 sene altında görevi bulunan memur asil il müdürü olarak atanabilir mi. Şayet atanırsa il müdürlüğünün özlük haklarından ve maaşından faydalanabilir mi.

Teşekkürler.

Cevap

3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin II sayılı cetvelinde Bakanlık İl Müdürü sayılmış.

Kararnamenin 3. Maddesi:

"(2) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (II) sayılı cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

b) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.

c) Kamuda en az 5 yıllık hizmeti bulunmak.

ç) İl ve bölge müdürü kadro, pozisyon ve görevlerine atanacaklar için kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak, alanında en az beş yıl çalışmış ve temayüz etmiş olmak."

Kariyer uzmanların "kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak, alanında en az beş yıl çalışmış ve temayüz etmiş olmak" şartını sağlamaları halinde bakanlık il müdürü olarak atanıp haklarından yararlanabileceğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam